Uyghurs, Prisoners of the Absurd - Nagesprek met Bibi van Ginkel en Patricio Henriquez

Uyghurs, Prisoners of the Absurd
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

woensdag 25 maart 2015 - 16:30
Zaal 5, Filmhuis Den Haag

Na de vertoning van de film gaat Doutje Lettinga in gesprek met terrorismedeskundige Bibi van Ginkel en de filmmaker Patricio Henriquez.

Bibi van Ginkel is als senior onderzoeker verbonden aan Instituut Clingendael. Zij richt zich in haar onderzoek op de juridische aspecten van de strijd tegen terrorisme in zowel nationale als internationale context. Bibi geeft ook les in internationaal recht aan de Universiteit van Leiden. Daarnaast werkt Dr. Van Ginkel voor het Internationaal Centrum voor Contraterrorisme (ICCT) in Den Haag.

Patricio Henriquez is een bekroonde filmmaker uit Quebec, Canada. Henriquez groeide op in Chili, waar hij als regisseur voor de Chileense televisie werkte. Na de omverwerping van de regering van Salvador Allende in 1974 verhuisde Henriquez naar Montreal, Canada. Hij regisseerde zijn eerste film, Yasser Arafat et les Palestiniens (1980), in Libanon. Daarna werkte hij jarenlang voor de televisie in Quebec. In 1996 was hij medeoprichter van het productiebedrijf Macumba International. Henriquez is vooral bekend om zijn documentaires Juchitan de las locas (2002), The Last Stand of Salvador Allende (1998) en de bekroonde You Don't Like the Truth: Four Days Inside Guantanamo (2010).

Het nagesprek wordt geleid door Doutje Lettinga, strategisch onderzoeker op het Nederlandse kantoor van Amnesty International. Lettinga promoveerde in 2011 als sociologe aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen