The Term - Nagesprek met Sergei Nikitin en Sophia Kornienko

Term, The
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

vrijdag 27 maart 2015 - 21:00
Zaal 1, Filmhuis Den Haag

Journalist en Ruslandkenner Hans Loos praat met Sergei Nikitin, directeur van Amnesty International Rusland en Sophia Kornienko, Russische radiojournalist over het politieke klimaat in Rusland. 

Hoe is de huidige staat van onverdraagzaamheid jegens andersdenkenden (getuige de moord op Boris Nemtsov) er de afgelopen jaren ingeslopen? Wat zou wél een effectieve  strategie van de oppositie kunnen zijn? En welke rol spelen de leugens en propaganda die de staatsmedia permanent uitstorten over binnen- en buitenland?

Moderator Hans Loos studeerde Ruslandkunde en vertrok in de jaren ‘90 naar Rusland. Terug in Nederland werkt hij als tekstschrijver en communicatiestrateeg. Als freelance journalist schrijft hij over allerhande Russische ontwikkelingen en blogt over de bijzonderheden van het Russische medialandschap in zijn blog Hier Spreekt Moskou.

Sophia Kornienko is een Russische radiojournalist en is woonachtig in Nederland. Sinds 2005 is ze de Nederlandse correspondent voor Radio Free Europe / Radio Liberty's Russian Service ( Радио Свобода ). Ook draagt ze regelmatig bij aan de Nederlandse pers, radio en televisie (o.a. NRC Handelsblad, Een Vandaag en NOS)

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen