A Matter of ACT Night

Tibet in Song
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

zaterdag 27 maart 2010 - 20:00

Amnesty International en Movies that Matter Festival brengen op feestelijke wijze een hommage aan de tien gasten uit het A Matter of ACT programma tijdens de A Matter of ACT Night.

 

Vooraf aan de vertoning van Tibet in Song zal filmmaker, muzikant en voormalig gewetensgevangene Ngawang Choephel vertellen over de huidige situatie in Tibet, de rol van muziek binnen de Tibetaanse cultuur en de gevolgen van de Chinese onderdrukking.

 

Ook dit jaar is prinses Mabel van Oranje te gast op het Movies that Matter Festival. Taco Ruighaver, directeur van het festival, overhandigt prinses Mabel het eerste exemplaar van een boek over het werk en leven van de tien activisten. Voorafgaand aan de avond ontmoet zij de activisten tijdens een diner. Prinses Mabel is CEO van The Elders, een raad van wereldleiders en andere prominenten als Nelson Mandela, Aung San Su Kyi en Jimmy Carter. 

Vorig jaar opende zij het Movies that Matter Festival.

 

Tevens is er een interview met mensenrechtenambassadeur Arjan Hamburger en een muzikaal optreden van Zorita. De presentatie ligt in handen van Jeroen Kramer en Victoria Koblenko.

 

In Theater aan het Spui gaat vanaf 21.30 uur het volume omhoog. Met onder andere de Haarlemse band Chef Special. Zij brengen rap in een funky jasje. Ook Haags DJ-collectief Tabass-co is erbij, met saucy dance beats.

 

A Matter of ACT is een samenwerking met Amnesty International en wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen