The Yes Men in ACTIE

Yes Men Fix the World, The
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

zaterdag 27 maart 2010 - 12:00

Genadeloos en grappig infiltratie-activisme. Op zaterdag 27 maart om 14.00 uur geeft ‘Yes Men' Mike Bonanno een spectaculaire workshop. Na de vertoning van The Yes Men Fix the World om 12.00 uur in Theater aan het Spui werkt hij in de foyer een typisch 'Yes Men'-actie tegen Shell uit. Het doel: een einde aan de olievervuiling en schendingen van de mensenrechten in de Nigerdelta.

 

Het onbesuisde Amerikaanse infiltratieduo Mike Bonanno en Andy Bichlbaum zijn de meest spraakmakende activisten van vandaag. Niemand bespeelt de media beter. Als The Yes Men liegen ze zich conferenties binnen en overdonderen verzamelde captains of industry. Als nepwoordvoerders doen ze de wildste uitspraken, zelfs live op televisie. De komische documentaire The Yes Men Fix The World volgt de twee activist-grappenmakers tijdens een serie imitatiestunts als vertegenwoordigers van grote bedrijven. Op de hun zo eigen, satirische manier stellen The Yes Men de mondiale hebzucht aan de kaak.

 

Een lesje actievoeren volgens The Yes Men

Mike Bonanno demonstreert tijdens de Masterclass een typische Yes Men-actie, die direct samen met het publiek zal worden uitgevoerd. Hij geeft zijn eigen invulling aan Amnesty's campagne tegen olievervuiling en mensenrechtenschendingen in Nigeria.


Zaterdag 27 maart

12.00 uur : Vertoning The Yes Men Fix the World
14.00 uur : Masterclass en actie van ‘Yes Men' Mike Bonanno

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen