Aung San Suu Kyi - Q&A met Ramsey Nasr en regisseur

Aung San Suu Kyi - Lady of No Fear
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

donderdag 24 maart 2011 - 19:30

Van 28 februari tot 9 maart 2011 is Ramsey Nasr, Dichter des Vaderlands, op uitnodiging van A Matter of ACT naar Birma gereisd. Hij heeft Aung San Suu Kyi een uur geïnterviewd op haar kantoor in Rangoon over de situatie in Birma en de kansen op politieke verandering. Daarnaast sprak hij met een oud-politiek gevangene, een schrijfster en een jonge blogger. Na afloop van de vertoningen van de documentaire Aung San Suu Kyi: Lady of No Fear vertelt Nasr over zijn reis en wordt een compilatie van het interview vertoond.

 

Onder leiding van Mirella van Markus. Filmmaker Anne Gyrithe Bonne is ook aanwezig.

 

Ramsey Nasr (1974, Rotterdam) is dichter/schrijver, acteur en regisseur en sinds 27 januari 2009 vervult hij voor een periode van vier jaar het ambt van Dichter des Vaderlands.

In november 2008 verscheen ‘Homo safaricus', een dagboek dat Nasr bijhield tijdens een expeditie naar Tanzania. Op uitnodiging van de Universiteit Antwerpen reisde Nasr in juli 2008 mee met 35 biologiestudenten, die in Tanzania voor het eerst veldwerk gingen verrichten. Over deze reis werd voor Canvas een vijfdelige documentairereeks gemaakt, ‘Wildcard: Tanzania', met Nasrs dagboek als leidraad.

Deze reeks kreeg in het najaar van 2010 een vervolg met ‘Wildcard: Myanmar'. Ditmaal reisde Nasr samen met een cameraploeg en Antwerpse geneeskundestudenten naar Birma. De crew slaagde erin op plekken te filmen die gewoonlijk door het totalitaire regime streng afgeschermd worden. Bij de reis hoort een dvd-box en een boek, In de gouden buik van Boeddha, waarin Nasrs reisdagboek wordt afgewisseld met foto's van Diego Franssens.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen