Aung San Suu Kyi - Q&A met Ramsey Nasr

Aung San Suu Kyi - Lady of No Fear
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

maandag 28 maart 2011 - 19:00

Van 28 februari tot 9 maart 2011 is Ramsey Nasr, Dichter des Vaderlands, op uitnodiging van A Matter of ACT naar Birma gereisd. Hij heeft Aung San Suu Kyi een uur geïnterviewd op haar kantoor in Rangoon over de situatie in Birma en de kansen op politieke verandering. Daarnaast sprak hij met een oud-politiek gevangene, een schrijfster en een jonge blogger. Na afloop van de vertoningen van de documentaire Aung San Suu Kyi: Lady of No Fear vertelt Nasr over zijn reis en wordt een compilatie van het interview vertoond. Onder leiding van Simone Weimans. Filmmaker Anne Gyrithe Bonne is ook aanwezig.


Ramsey Nasr (1974, Rotterdam) is dichter/schrijver, acteur en regisseur en sinds 27 januari 2009 vervult hij voor een periode van vier jaar het ambt van Dichter des Vaderlands.
In november 2008 verscheen ‘Homo safaricus', een dagboek dat Nasr bijhield tijdens een expeditie naar Tanzania. Op uitnodiging van de Universiteit Antwerpen reisde Nasr in juli 2008 mee met 35 biologiestudenten, die in Tanzania voor het eerst veldwerk gingen verrichten. Over deze reis werd voor Canvas een vijfdelige documentairereeks gemaakt, ‘Wildcard: Tanzania', met Nasrs dagboek als leidraad.

Deze reeks kreeg in het najaar van 2010 een vervolg met ‘Wildcard: Myanmar'. Ditmaal reisde Nasr samen met een cameraploeg en Antwerpse geneeskundestudenten naar Birma. De crew slaagde erin op plekken te filmen die gewoonlijk door het totalitaire regime streng afgeschermd worden. Bij de reis hoort een dvd-box en een boek, In de gouden buik van Boeddha, waarin Nasrs reisdagboek wordt afgewisseld met foto's van Diego Franssens.

 

Simone Weimans begon haar carrière als twaalfjarige juniorreporter met een Rotterdams accent in het VARA kinderradioprogramma 'De Schuurpapier'. Daarna bleef het medium trekken. Na het VWO, een studie communicatiewetenschappen en de Wereldomroep keerde zij in 1998 terug bij de VARA radio. In de jaren daarna was zij redacteur/verslaggever voor programma's als De Karavaan, Binnenlandse kwesties en Halte 747. Daarnaast presenteerde zij Punch en De Ochtenden. Momenteel is zij naast Felix Meurders te horen als presentator van Radio Kassa. En sinds november is Simone ook te zien bij ConsumentenTV in Vraag & Beantwoord, het Consumentennieuws en presenteert ze de debatten die de VARA samen met HCC in de Amsterdamse Balie organiseert.


Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen