Activist

20: Activist

Toeval of niet, maar het Activist-programma bestaat dit jaar bijna helemaal uit vrouwen. Met acht inspirerende documentaires over leven en werk van bijzondere mensenrechtenverdedigers, die ook nog eens allemaal persoonlijk aanwezig zijn op het festival. Je kunt ze tegenkomen bij vertoningen van hun films, bij nagesprekken en gewoon in de wandelgangen of aan de bar. Een internationale jury reikt tijdens het festival de Activist Documentary Award en € 5.000 uit aan de beste documentaire uit de Activist competitie.

Meet the Activists
De regisseurs van de Activist-films dingen mee naar de Activist Documentary Award (€ 5.000) voor de beste documentaire. Tijdens de Activist Night op dinsdag 24 maart brengen we – samen met de nieuwe Amnesty-directeur Dagmar Oudshoorn – een hommage aan alle activisten. Juryvoorzitter Nenita La Rose (bestuurslid van Amnesty International Nederland) reikt de awards uit. Op deze avond vertonen we de documentaire Mai Khoi & The Dissidents, over de activistische en uitgesproken Vietnamese muzikante Mai Khôi, die deze avond ook zal optreden.

Activist Expo
De Activist expositie gaat op een speelse en kleurrijke manier in op het leven en werk van de activisten. De expositie vindt gratis plaats van 9 tot 17 maart in het Atrium van het stadhuis voorafgaand aan het festival en tijdens het festival in de foyer van Theater aan het Spui.

Activist komt tot stand in samenwerking met hoofdpartner Amnesty International.