Jury Activist MtMF18

Lilianne
Ploumen

Beth Murphy

Lilianne Ploumen (voorzitter van de Activist jury) is een Nederlands politicus voor de Partij van de Arbeid en voormalig minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Tijdens haar functie als minister lanceerde ze SheDecides, een internationale beweging die opkomt voor het recht van vrouwen en meisjes om over hun eigen lijf en leven te beslissen. In 2017 won de organisatie de 29e Machiavelli Award voor de inzet op het vlak van vrouwenrechten en reproductieve rechten. Onlangs won Ploumen de Aletta Jacobs prijs voor haar inzet voor de rechten van vrouwen en meisjes over de hele wereld.

Beth Murphy is een Amerikaanse filmmaker en auteur. Ze is de directeur van GroundTruth Films en oprichter van Principle Picuters. Murphy regisseerde en produceerde meer dan twintig documentaires, waarbij ze verschillende impact campagnes lanceerde om bewustzijn te creëren rondom mensenrechten en sociale rechtvaardigheid. Ze initieerde verschillende producties over de hele wereld, vaak in conflictgebieden, om mensenrechten onder de aandacht te brengen.

Haytham Chamass

Helen Duffy

Haytham Chamass is een documentaire filmmaker en docent aan twee universiteiten in Beirut. Momenteel rond hij zijn master regie af aan de universiteit van Libanon. Hij maakte verschillende documentaires over mensenrechten en maakte korte films en reclamespots. Hij is directeur van het Karama Beirut Human Rights Film Festival en een van de oprichters van ANHAR, the Arab network of HR associations.

Helen Duffy werkt parttime aan de Universiteit Leiden, daarnaast leidt ze ‘Human Rights in Practice’, een internationale praktijk gevestigd in Den Haag, gespecialiseerd in strategische procesvoering voor regionale en internationale mensenrechtenhoven en instituties. Voor het oprichten van haar praktijk in 2011 was ze meerdere jaren juridisch directeur van INTERIGHTS.

Achmed Akkabi

Achmed Akkabi is Nederlands acteur. Hij was te zien in televisieseries als Het Huis Anubis, Keyzer & De Boer Advocaten en Wolken #2 en in de films Whatever Lola Wants, Alibi, Los, Anubis en het pad der 7 zonden, Sterke verhalen, Rabat en De president, waarin Akkabi de hoofdrol vertolkt. Vanaf 2012 speelde Akkabi in de serie Moordvrouw en was hij te zien in het improvisatieprogramma "De Vloer Op". In 2014 was hij te zien in de VARA-miniserie De Deal. In de serie Bluf speelde hij Phillip, een pokerspeler.