20: Camera Justitia

Vier speelfilms en vier documentaires over recht en rechtvaardigheid: dat is het Camera Justitia-programma. Acht prachtige films - met naprogramma's - over juridische dilemma’s, waarheidsvinding, internationaal recht en de strijd voor gerechtigheid. Het programma belicht personen die het heft in eigen handen nemen, underdogs die corruptie, ongelijkheid en discriminatie bestrijden, in hun strijd voor gerechtigheid. Bekijk hier de geselecteerde films.

Camera Justitia Night
Op donderdag 26 maart ben je welkom op de Camera Justitia Night, die dit jaar zal worden gewijd aan de bescherming van de onafhankelijke rechtsstaat. Jury-voorzitter Hedy D'Ancona reikt de Camera Justitia Award en € 5.000 uit aan de winnende filmmaker. We zullen de documentaire Advocate, over de indrukwekkende en gepassioneerde 74-jarige mensenrechtenadvocaat Lea Tsemel, vertonen.

Global Justice Cinema Workshop
In samenwerking met de T.M.C. Asser Institute, organiseert Movies that Matter een diepgaande workshop over documentaires en internationaal recht. De workshop is toegankelijk voor een breed publiek en verwelkomt onder meer filmmakers, juridische wetenschappers en studenten in mensenrechten, rechten, film en politieke wetenschappen. Wil je je inschrijven? Ga dan naar asser.nl/GlobalJusticeCinema.

Camera Justita Masterclass
Op donderdag 26 maart organiseren we om 16.00 uur de jaarlijkse gratis toegankelijke Camera Justitia-masterclass in de foyer van Theater aan het Spui. Christine Van Den Wyngaert, voormalig rechter bij het Internationaal Strafhof in Den Haag, zal vertellen over haar werk als rechter bij internationale gerechtshoven en tribunalen.

De masterclass organiseren we samen met het T.M.C. Asser Instituut