Anthropocene: The Human Epoch: voorgesprek met Carola van Rijnsoever

Anthropocene: The Human Epoch

Voertaal: Engels

Voorafgaand aan de film gaat Marieke Eyskoot in gesprek met Carola van Rijnsoever, directeur Inclusieve Groene Groei, Ministerie van Buitenlandse Zaken

Carola van Rijnsoever is directeur Inclusieve Groene Groei bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, en houdt zich bezig met mondiale uitdagingen op het gebied van onder andere klimaat, water, voedselzekerheid, grondstoffen en energie. Ze is ook aangewezen als ambassadeur voor duurzame ontwikkeling en ambassadeur polaire gebieden.

Moderator: Marieke Eyskoot

Marieke Eyskoot
is duurzame lifestyle-expert, spreker en presentator. Haar moderne handboek Dit is een goede gids – voor een duurzame lifestyle (al 15.000 exemplaren, én een internationale editie) staat vol praktische en positieve tips op het gebied van kleding, verzorging, eten, wonen, werken en vrije tijd, die groen en eerlijk doen leuk en bereikbaar maken.

Over deze dag:
Een leefbare planeet betekent welzijn voor arm en rijk, voor mannen en vrouwen, en voor huidige en toekomstige generaties. Daarom maakt het Ministerie van Buitenlandse Zaken zich sterk voor toegang tot en duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen, voor iedereen. Nederland werkt wereldwijd met overheden, multilaterale instellingen, NGO’s, bedrijfsleven en burgers samen om de voorziening van publieke goederen als grondstoffen, water en energie voor de toekomst zeker te stellen. De belangrijkste leidraad daarvoor zijn de Sustainable Development Goals (SDG’s), wereldwijde doelstellingen door duurzame ontwikkeling.

In ons Earth at Stake programma presenteren we samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken films en nagesprekken over de strijd voor een duurzame wereld. Op zondag 24 maart zijn in de kleine zaal van Theater aan het Spui drie documentaires te zien in combinatie met een inleiding of een nagesprek. Te zien zijn: Anthropocene: the Human Epoch, Soyalism en Youth Unstoppable

WANNEER & WAAR?

zondag 24 maart 2019 - 10:45
Theater aan het Spui Kleine Zaal