Soyalism: voorgesprek met Mirko de Ponti en Daan de Wit

Soyalism

Voertaal: Engels

Voorafgaand aan de film gaat Marieke Eyskoot in gesprek met Mirko de Ponti en Daan de Wit over ontbossing en sojaproductie.

Mirko de Ponti is een van de beleidsadviseurs op het gebied van ontbossing bij het 'Climate Team' van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Eerder werkte hij als diplomaat bij de Nederlandse Ambassades in Eritrea, Bangladesh en Thailand.

Daan de Wit is sinds 2009 hoofd communicatie bij IDH, the Sustainable Trade Intiative. IDH is een non-profit organisatie die zich inzet voor grootschalige impact op de SDG's, door het organiseren van publiek-private samenwerking en het testen en financieren van nieuwe duurzame business modellen. IDH werkt met 18 tropische goederen, waaronder soja productie. IDH werkt met ruim 500 toonaangevende bedrijven, lokale en nationale overheden en financiële instituten in meer dan 50 landen.

Marieke Eyskoot is duurzame lifestyle-expert, spreker en presentator. Haar moderne handboek Dit is een goede gids – voor een duurzame lifestyle (al 15.000 exemplaren, én een internationale editie) staat vol praktische en positieve tips op het gebied van kleding, verzorging, eten, wonen, werken en vrije tijd, die groen en eerlijk doen leuk en bereikbaar maken.

Over deze dag:
Een leefbare planeet betekent welzijn voor arm en rijk, voor mannen en vrouwen, en voor huidige en toekomstige generaties. Daarom maakt het Ministerie van Buitenlandse Zaken zich sterk voor toegang tot en duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen, voor iedereen. Nederland werkt wereldwijd met overheden, multilaterale instellingen, NGO’s, bedrijfsleven en burgers samen om de voorziening van publieke goederen als grondstoffen, water en energie voor de toekomst zeker te stellen. De belangrijkste leidraad daarvoor zijn de Sustainable Development Goals (SDG’s), wereldwijde doelstellingen door duurzame ontwikkeling.

In ons Earth at Stake programma presenteren we samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken films en nagesprekken over de strijd voor een duurzame wereld. Op zondag 24 maart zijn in de kleine zaal van Theater aan het Spui drie documentaires te zien in combinatie met een inleiding of een nagesprek. Te zien zijn: Anthropocene: the Human Epoch, Soyalism en Youth Unstoppable.

WANNEER & WAAR?

zondag 24 maart 2019 - 13:30
Theater aan het Spui Kleine Zaal