Kingdom of Shadows: Q&A + Meet the Activist met activist Consuelo Morales en regissuer Bernardo Ruiz

Kingdom of Shadows

Voertaal: Engels

Na de vertoning is er een Q&A in de zaal met activist Consuelo Morales en regisseur Bernardo Ruiz. Moderator is Alwin Helmink. Daarna heeft het publiek de mogelijkheid in gesprek te gaan met de activist en regisseur van 18.45 - 19.15 uur in Studio A van het Filmhuis. 

Via haar religieuze roeping belandde Consuelo Morales, te zien in Kingdom of Shadows, in de wereld van de mensenrechten. Daar ontdekte ze dat het dienen van God en het dienen van de mens uitstekend samengaan. Al ruim twintig jaar leidt zij mensenrechtenorganisatie Cadhac in de Noord-Mexicaanse staat Nuevo León. De laatste jaren richt zij zich vooral op Mexico’s grootste probleem op dit vlak: de ruim 27 duizend desaparecidos(vermisten). Lees meer over Consuelo Morales. 

Bernardo Ruiz is een prijswinnende documentairemaker. Zijn debuutfilm Reportero, over de aanslagen op de pers in Mexico werd genomineerd voor de 2014 News and Documentary Emmy® Award and was onderdeel van het A Matter of ACT-programma  op het Movies That Matter Festival 2013.

Alwin Helmink is journalist en storyteller en o.a., redacteur bij Spijkers met Koppen en BNN/VARA.