Viper Club: Nagesprek journalist Linda Polman met Arjan Erkel en veiligheidsexpert Hans Slaman

Viper Club

Voertaal: Engels

Na de film gaat onderzoeksjournalist Linda Polman in gesprek met Arjan Erkel en Hans Slaman over hun ervaringen met gijzelingen. Arjan Erkel werkte voor Artsen Zonder Grenzen en werd in de zomer van 2002 gegijzeld in Dagestan, de onderhandelingen over zijn vrijlating werden begeleid door onderhandelaar Hans Slaman. Zij zullen spreken over hun persoonlijke ervaringen, hoe is het om gegijzeld te zijn, wat kun je beter wel en niet doen als gegijzelde en hoe onderhandel je met ontvoerders? 

Arjan Erkel is cultureel antropoloog en oud-medewerker van Artsen Zonder Grenzen (AZG). Hij werd in 2002 bijna twee jaar gegijzeld in de Russische deelrepubliek Dagestan waar hij voor AZG werkte en betrokken was bij de opvang van vluchtelingen uit Tsjetsjenië. Over zijn ervaringen schreef hij het boek ‘Ontvoerd: 607 dagen tussen leven en dood’. 

Hans Slaman is directeur van International Security Partners (ISP). Zijn bureau faciliteert oplossingen voor particuliere beveilingsvraagstukken rond gijzeling, cybercrime en screening waarbij de overheid niet kan of wil bijstaan.