Rafiki: Nagesprek met Zahid Rajan en Wanuri Kahui

Rafiki

Voertaal: Engels

Nagesprek met Wanuri Kahui (regisseur) en Zahid Rajan (Samosa Film Festival Kenia) en filmjournalist Floortje Smit (Volkskrant)  

Nagesprek met de regisseur van de film Wanuri Kahui en Zahid Rajan van het Samosa Film Festival in Kenia, het gesprek zal worden geleid door filmjournalist Floortje Smit (filmcriticus Volkskrant). Zij zullen praten over LHBT-rechten in Kenia, de film Rafiki en de politieke impact die de film had. Rafiki werd in Kenia verboden omdat de film zou aanzetten tot 'immoreel' gedrag. Zahid zal vanuit zijn ervaringen als filmfestival-directeur in Nairobi zijn ervaringen met het publiek delen. Met Wanuri praten we over het creatieve proces van het maken van de film, de juridische strijd deze voerde om de film weer op het doek te krijgen en over haar persoonlijke strijd voor LHBT+ rechten in Kenia. Uiteraard is voor het publiek ook de mogelijkheid om in gesprek te gaan met Wanuri en Zahid.  

Wanuri Kahui is filmmaker en auteur en afkomstig uit Kenia. Wanuri voert een belangrijke strijd voor artistieke vrijheid en LHBT-rechten. Wanuri is in Nederland om de HIVOS Free to Be Me Award in ontvangst te nemen tijdens de Roze Filmdagen (14-22 Maart 2019, Het Ketelhuis Amsterdam).  

Zahid Rajan is hoofdredacteur van het maatschappelijk geëngageerde AwaaZ Magazine en festival-directeur van het Samosa Film Festival in Kenia, dat zich richt op films over minderheden, democratie en vrouwenrechten. 

Link naar het persbericht van Hivos over de Free To Be Me Award 2019. 

https://www.hivos.nl/verboden-film-rafiki-wint-hivos-free-to-be-me-award/ 

WANNEER & WAAR?

zaterdag 23 maart 2019 - 20:45
Zaal 4, Filmhuis Den Haag