The Tower: Nagesprek met onderzoekers Dina Zbeidy en Nora Stel

Tower, The

Voertaal: Engels

Na de film gaat journalist Linda Polman in gesprek met onderzoekers Dina Zbeidy (UvA) en Nora Stel (UU) over het thema hoop in relatie tot de Palestijnse vluchtelingen. Zij zullen onder andere spreken over welke rol een gastland speelt met betrekking tot de hoop voor vluchtelingen om een nieuw bestaan op te bouwen of om terug te keren naar hun land van herkomst en over de rol die vluchtelingen zelf hebben als het gaat om hoop op een betere toekomst.  

Dina Zbeidy is Palestijnse antropoloog en werkt momenteel aan haar promotieonderzoek aan de Universiteit van Amsterdam. Ze groeide op in een Palestijns dorp in Israël en woonde vijf jaar in Jerusalem en werkte meerdere jaren bij verschillende mensenrechtenorganisatie in Palestina en Nederland. Haar onderzoek richt zich op nationalisme, sociale bewegingen en vluchtelingen in het Midden-Oosten. 

Nora Stel behaalde cum laude een Master Conflict Studies and Human Rights. Promoveerde aan de Universiteit Utrecht op een onderzoek naar de relatie tussen de Palestijnse en Libanese autoriteiten in informele vluchtelingennederzettingen in Zuid Libanon. Ze deed onderzoek in vluchtelingengemeenschappen in Libanon, Palestina, Syrië, Burundi en Ethiopië.