Cold Case Hammarskjöld: Gesprek met Saskia Janssen, Marno de Boer en Thijs Bouwknegt

Cold Case Hammarskjöld

Voertaal: Engels

Nagesprek met Saskia Janssen (AMC/UvA), Marno de Boer (TROUW) en Thijs Bouwknegt (NIOD). In deze fact-check sessie geven een aantal experts hun visie op de film. AIDS-onderzoeker Saskia Janssen geeft haar blik op de verhaallijn uit de documentaire die stelt dat de bevolking bewust met HIV geïnfecteerd werd. Defensie-expert Marno de Boer zal spreken over de actieve rol die diverse veiligheidsdiensten gespeeld zouden hebben in het vliegtuigongeluk waar VN Secretaris-Generaal Dag Hammarskjöld bij om het leven kwam. Thijs Bouwknegt is moderator bij dit gesprek en zal vragen uit de zaal aannemen.  

Dr. Saskia Jansen MD PhD is HIV/AIDS onderzoeker verbonden aan het AMC – Universiteit van Amsterdam. Voor AIDS 2018 was zij Rapporteur en tijdens haar doctoraatsonderzoek werkte ze in een AIDS-kliniek in Gabon, daarnaast was ze een tijd verbonden aan de Universiteit van Kaapstad.  

Marno de Boer is defensie- en buitenlandexpert bij dagblad Trouw. Marno specialiseert zich in defensie, transnationale organisaties en buitenland beleid en behaalde zijn master-graad in militaire geschiedenis aan het prestigieuze King’s College in London.  

Dr. Thijs Bouwknegt is als onderzoeker verbonden aan het NIOD en is gespecialiseerd in transitional justice, internationale strafrechtspleging, massaal geweld in Afrika en vergelijkende genocide studies.

WANNEER & WAAR?

donderdag 28 maart 2019 - 16:30
Theater aan het Spui Grote Zaal