Está Todo Bien: Vrijheidslezing door activist Efraím Vegas

Esta Todo Bien

Voertaal: Engels

Ooit was Venezuela een van de rijkste landen van Latijns Amerika, tegenwoordig is het een zoektocht naar basisbehoeften als gezondheidszorg en voedsel. Na afloop van de vertoning geeft activist Efraím Vegas de Vrijheidslezing over de huidige staat van het land en de medische crisis in Venezuela. Hij zal spreken over zijn activisme en zijn ideeën over vrijheid en de toekomst. 

Efraím Vegas is arts in Venezuela en festivalgast vanuit het Activist programma. Bekijk hier het videoprofiel van Efraím Vegas. 

Vegas is vervanger van Francisco Valencia, die eigenlijk festivalgast was maar helaas niet kan komen. Francisco Valencia komt op voor de miljoenen Venezolanen die afhankelijk zijn van dure medicijnen om in leven te blijven. Valencia is directeur van de Coalitie van Organisaties voor het Recht op Gezondheid en Leven (Codevida). Hij is permanent op zoek naar medicijnen. ‘We hebben duizenden mensen gratis medicijnen kunnen geven,’ zegt hij. ‘Maar de situatie is ernstig. Voor chronische ziektes waarvoor dure medicatie nodig is, is het tekort 95 procent. Dit brengt de levens van meer dan driehonderdduizend mensen in gevaar. Tellen we daar nog hoge bloeddruk en diabetes bij op, dan hebben we het over 11 miljoen mensen.’ Lees hier meer over Francisco Valencia. 

Dit programma wordt georganiseerd in samenwerking met De Balie.