Chechnya, War Without Trace: Nagesprek met activist Oleg Khabibrakhmanov en Helga Salemon

Chechnya, War Without Trace

Voertaal: Engels

Na afloop van de film gaat Kysia Hekster in gesprek met activist Oleg Khabibrakhmanov en Rusland-expert Helga Salemon.

Al is de Tsjetsjeense samenleving in de greep van de angst, het Russische Comité ter Voorkoming van Marteling zet ‘hoe dan ook’ de activiteiten in de regio voort. Oleg Khabibrachmanov, te zien in Chechnya, War Without Trace, is bij de ngo gespecialiseerd in Tsjetsjenië. ‘Garanties voor je veiligheid op het grondgebied van de Tsjetsjeense republiek zijn er niet.’ Lees meer.

Helga Salemon is oprichter en eigenaar van Most Translation & Research Russia. Ze geeft les bij de sectie Russisch aan de Hogeschool voor tolken en vertalen ITV in Utrecht en doet onderzoek voor bedrijven en organisaties. Daarnaast spreekt en schrijft zij regelmatig over Rusland en de voormalige Sovjet-Unie in onder meer de Groene Amsterdammer en de Volkskrant, en op radio en tv.

Kysia Hekster is verslaggever Koninklijk Huis bij de NOS, oud-correspondent Rusland en voormalige Sovjetunie republieken. Zij schreef het boek De Poetin Show, waarin ze beschrijft ze hoe de president van Rusland, Vladimir Poetin, zijn optredens tot in de puntjes voorbereidde en dat al zijn mediaoptredens deel uitmaken van zijn mediastrategie. Ook beschrijft Hekster ook de andere kant van de machtigste man van Rusland, namelijk dat van de klokkenluiders en slachtoffers van zijn regime.