The Feeling of Being Watched: Q&A met activist en regisseur Assia Boundaoui

Feeling of Being Watched, The

Voertaal: Engels

Dionne Abdoelhafiezkhan is mede-oprichter van IZI Solutions een sociaal innovatiebureau dat innovatieve oplossingen biedt om raciale en sociale gelijkwaardigheid te bevorderen. Dit doen zij door middel van bewustwording, organisatieadvies en beleidsbeïnvloeding op het gebied van maatschappelijke vraagstukken, diversiteit & inclusie en community building.

Dionne Abdoelhafiezkhan gaat in gesprek met Assia Boundaoui over het maken van deze film, discriminatie, de impact van surveillance op haar gemeenschap en Assia haar vervolg project en hoe technologie en innovatie een grote rol kan spelen om gemeenschappen te empoweren.

Toen Assia Boundaoui ontdekte dat de Arabisch-Amerikaanse gemeenschap waarin ze opgroeide in Chicago jarenlang onder surveillance had gestaan van de FBI, ging ze op zoek naar de waarheid. Vanaf de jaren 1990 werd de hele buurt het doelwit van de geheime FBI-operatie ‘Vulgar Betrayal’ (‘Vulgair Verraad’). Na jarenlange grootschalige surveillance werd de operatie opgeheven zonder één veroordeling wegens terrorisme. Dus wat was de rechtvaardiging voor Vulgar Betrayal? ‘Deze decennialange onderzoeken hebben mijn buurt grote schade toegebracht,’ zegt Boundaoui. Lees meer over Assia Boundaoui en kijk een kort filmpje.