De slag om het vrouwenhart: nagesprek olv Milouska Meulens met Janneke Wittekoek, Antoinette Maaseen

slag om het vrouwenhart, De

Voertaal: Engels

Na de film zal moderator Milouska Meulens met cardioloog Janneke Wittekoek, farmacoloog Antoinette Maassen van den Brink en regisseur Hella de Jonge in gesprek gaan aan de hand van de onderwerpen die in de film orde komen. Hoe krijgen we de omslag in het denken over de man-vrouwverschillen op de agenda? Hoe kunnen richtlijnen op basis van nieuwe inzichten zo snel mogelijk ingevoerd worden? Tot slot krijgt het publiek gelegenheid vragen te stellen. 

Janneke Wittekoek is cardiologe, gezondheidswetenschapper en oprichtster van de HeartLife Klinieken in Utrecht. Ze heeft een bijzondere interesse in het vrouwenhart wat resulteerde in haar boek “Het Vrouwenhart. “Het vergroten van medische kennis bij het publiek, op een luchtige en leuke manier, is één van de belangrijkste eerste stappen in een succesvol preventiebeleid.” – Janneke Wittekoek 
 
Hella de Jonge is beeldhouwster, decor- kostuumontwerpster, schrijfster en documentairemaakster die haar opleiding volgde aan de Gerrit Rietveld Academie. In het voorjaar van 2018 verscheen haar roman Hartschade waarin ze vertelt over haar hartproblemen. De soms vergeefse en frustrerende gang langs vele artsen wordt beschreven, doorvlochten met verhalen over de verzorging van haar hoogbejaarde vader en de weerslag van diepgaande gesprekken met haar dochter. Bij Movies that Matter 2020 gaat haar film De slag om het vrouwenhart in première.