A Sinner in Mecca: Nagesprek met activist Parvez Sharma en expert Paul Aarts

Sinner in Mecca, A

Voertaal: Engels

Na de vertoning gaat Hassnae Bouazza in gesprek met activist Parvez Sharma en expert Paul Aarts.

Als homoseksuele moslim riskeerde filmmaker Parvez Sharma zijn leven toen hij zijn bedevaart naar Mekka vastlegde. Zijn film A Sinner in Meccais een persoonlijke zoektocht waarin hij zijn geloof en seksualiteit probeert te verenigen. ‘Ik maak me niet meer druk over de vraag of de islam mij wil accepteren. De vraag is: kan ik de islam accepteren?’ Lees meer over Parvez Sharma. 

Paul Aarts schreef samen met Carolien Roelants het boek Saoedi-Arabie: de revolutie die nog moet komen. Aarts is docent International Relations op de afdeling Political Science aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was mede-oprichter van ZemZem, een NEderlands tijdschrift over het Midden-Oosten, Noord-Afrika en de Islam.

Hassnae Bouazzais journalist, columnist, vertaler en programmamaker. Ze studeerde Engelse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Utrecht en, na haar afstuderen, een jaar Franse literatuur aan diezelfde Universiteit. Hassnae schrijft stukken over de Arabische wereld voor Vrij Nederland en opiniestukken in de NRC, Volkskrant, de website Frontaal Naakt en de Arabischtalige site van de Wereldomroep.