7 Days in Syria: Nagesprek met regisseur Robert Rippberger en de Syrische fotograaf Fouad Hallak

7 Days in Syria

Voertaal: Engels

Na de vertoning gaat arbaist Petra Stienen in gesprek met regisseur Robert Rippberger en de Syrische fotograaf Fouad Hallak. 

De film 7 Days in Syria volgt journalist Janine di Giovanni en fotograaf Nicole Tung op hun reis door het door oorlog verscheurde Syrië, eind 2012. De film vertelt aangrijpende verhalen van Syriërs in hun dagelijks leven en aan de frontlinie, maar ook een verhaal over journalistiek en opoffering. Nicole Tung: ‘Ik haatte het dat ik Syrië moest verlaten.’ Lees meer over Nicole Tung en Janine di Giovanni. 

Robert Rippberger is producer en regisseur. Hij maakte vele korte films, muziek video's en documentaires.

Fouad Hallak is een Syrische fotograaf, die vluchtte uit Aleppo. Hij legde het dagelijkse leven vast in het rebellengebied in Syrië. Zijn foto's geven een bijzonder inkijkje op van het leven in Aleppo. 

Maarten Zeegers woonde ruim twee jaar in Syrie toen de protesten begonnen. Over zijn tijd in Damascus schreef hij het boek Wij zijn Arabieren, portret van ondoordringbaar Syrië.

Petra Stienen studeerde Arabisch en Midden-Oostenstudies. Ze was meer dan tien jaar werkzaam in het Midden-Oosten, onder meer op de Nederlandse ambassades in Caïro en Damascus. Thans is ze publiciste en zelfstandig adviseur. Ze schrijft onder andere voor NRC Handelsblad, de Volkskrant en Opzij, heeft columns in De Limburger en Oneworld en treedt regelmatig op als commentator in radio- en tv-programma’s. In februari 2012 won zij De Vrouwen in de Media Award 2011.