De Trouw-middag, Camille: een nagesprek over de grenzen aan oorlogsjournalistiek met o.a. Eddy van W

Camille

Voertaal: Nederlands

Is de westerse correspondent die overal ter wereld rondkijkt wel een vanzelfsprekendheid? Welke politieke, maatschappelijke en morele rol heeft een journalist bij verslaggeving in conflictgebieden? En is die rol aan het veranderen? Na de vertoning van Camille gaat Remke de Lange van Trouw in gesprek met fotograaf Eddy van Wessel en beeldredacteur van Trouw Jeanette de Vos, die dagelijks keuzes maakt uit stapels beeldmateriaal: wat laat je zien van gebeurtenissen in verre landen?

Fotograaf Eddy van Wessel (o.a. Trouw en Volkskrant) werkt veel in conflictgebieden. Daar gaat hij op zoek naar de kracht van het (over)leven. Zijn werk, gebundeld in het boek The Edge of Civilization, bestaat vooral uit lange termijn-reportages. Van Wessel is veelvuldig bekroond, waaronder driemaal met de Zilveren Camera.

Remke de Lange, als kind al gek op films, is sinds 2002 filmrecensent voor Trouw en vanaf de eerste editie betrokken bij de festivalbijlage die de krant jaarlijks maakt voor Movies that Matter. Sinds 2012 is zij programmeur en gastvrouw van de Trouw publieksdag.