Saudi Arabia: a Wind of Change: Q&A + Meet the Activist met activist Ensaf Haidar en arabist Jan Jaa

Saudi Arabia: a Wind of Change

Voertaal: Engels

Na de vertoning gaat Kirsten van der Hul in gesprek met activist Ensaf Haidar en arabist Jan Jaap de Ruiter. Aansluitend heeft het publiek de mogelijkheid in gesprek te gaan met de activist in Meet the Activist van 18.45 - 19.15 uur in Studio A van het Filmhuis.

‘Wees moedig, wees brutaal. De geschiedenis wordt niet gemaakt door angsthazen,’ zegt een Saudische vrouwenrechtenactivist tegen haar gehoor in een Arabische Golfstaat. De woorden vatten de Saudische girl powersamen die spreekt uit de documentaireSaudi Arabia: A Wind of Change. Een van de stemmen in de film is die van Ensaf Haidar, de vrouw van de Saudische blogger Raif Badawi en activist voor zijn vrijlating. Lees meer

Jan Jaap de Ruiter is als arabist werkzaam aan Tilburg University. In zijn onderzoek houdt hij zich bezig met de ontwikkelingen van het Arabisch in Arabische landen, de Arabische diaspora en op internet. Tevens bestudeert hij de islam in al haar verschijningsvormen, met name die in Europa. Hij is actief in het Nederlandse en Europese debat over de positie en toekomst van islam en moslims in het continent van het Avondland.

Kirsten van den Hul is VN-vrouwenvertegenwoordiger, columnist, schrijver, arabist en gastdocent voor de UVA en de Haagse Hogeschool.

WANNEER & WAAR?

woensdag 23 maart 2016 - 17:30
Zaal 1, Filmhuis Den Haag