Deep Web: Q&A met Arno Lodder

Deep Web

Voertaal: Engels

Nagesprek over hoe wet- en regelgeving vrij gebruik van het internet kan faciliteren of juist blokkeren.

Te gast is prof. Arno Lodder, hoogleraar internetrecht en afdelingshoofd Transnational Legal Studies van de Vrije Universiteit (VU).

Namens de organisatie Bits of Freedom zal de heer Rejo Zenger deelnemen aan het nagesprek. Over zichzelf schrijft hij: "Als vanzelfsprekend ben ik geïnteresseerd in een duurzame, open en vrije samenleving. Vanaf de eerste dagen ben ik gefascineerd door de onbegrensdheid en het open karakter van het internet en de vrijheid die dat oplevert. Maar ik zie ook de noodzaak om die vrijheid te beschermen.(...) Net als andere techneuten was de groeiende drang tot controle door overheid en bedrijfsleven een doorn in het oog. Nu kan ik een bijdrage aan leveren aan een beweging die daar onderbouwd en constructief tegen ageert."

Het gesprek staat onder leiding van Chris van 't Hof, internetsocioloog, schrijver en presentator. Met een opleiding in elektrotechniek en sociologie heeft hij veel onderzoek gedaan naar maatschappelijke vraagstukken rondom ICT-gebruik, onder andere bij RAND Europe, de Ithaka Media Groep en het Rathenau Instituut.  In 2015 publiceerde hij zijn achtste boek: "Helpende hackers", dat in 2016 ook uitkwam in het Engels als "Helpful Hackers". Eerder verschenen van zijn hand o.a.: “De Digitale Generatie”, “Check in / Check out. The Public Space as an Internet of Things”, "RFID and Identity Management in Everyday Life" en “Voorgeprogrammeerd. Hoe internet ons leven leidt.”