Guantanamo's Child: Omar Khadr: nagesprek met regisseur Patrick Reed

Guantanamo's Child: Omar Khadr

Voertaal: Engels

Nagesprek met regisseur Patrick Reed en Dr. Quirine Eijkman, gemodereerd door Lars van Troost.

De award winnende regisseur Patrick Reed is hiernaast ook schrijver en producent. Veel van Reed's films snijden mensenrechtenkwesties aan. Een aantal van deze films zijn, TriageTsepong: A Clinic Called Hope and Fight Like Soldiers Die Like Children, die Generaal Roméo Dallaire volgt tijdens zijn missie in het afschaffen van het gebruik van kindsoldaten. Zijn award winnende documentary Guantanamo's Child: Omar Khadr ging in premiere op Toronto International Film Festival 2015. 

Quirine Eijkman is senior-onderzoeker en docent Veiligheid & Rechtsstaat en lector Toegang tot het Recht bij de Hogeschool Utrecht. Zij is het voormalige hoofd Politieke Zaken & Persvoorlichting bij Amnesty International Nederland en was tevens communicatie-surveillance adviseur voor Amnesty International. Momenteel participeert zij in het part-time creative leadership program van THNK.

Het gesprek zal geleid worden door Lars van Troosthoofd Strategische Verkenningen bij de Nederlandse afdeling van Amnesty International.