Before the Flood (National Geographic): Q&A met Marcel Beukeboom

Before the Flood (National Geographic)

Voertaal: Engels

In samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken organiseert Movies that Matter een film- en verdiepingsprogramma over duurzaamheid, onder de naam “Climate at Stake”.
Het doel is middels een ‘Movies that Matter-selectie’ aandacht te genereren voor actuele duurzaamheidsproblematiek. Het programma bestaat uit drie actuele films, geselecteerd in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Na afloop van de film vindt er een nagesprek plaats met Marcel Beukeboom, klimaatgezant van Nederland, over de rol van de overheid ten aanzien van klimaatverandering.

Het gesprek wordt geleid door Froukje Jansen.

Marcel Beukeboom is aangesteld als Klimaatgezant in november 2016, op hetzelfde moment dat het Klimaatakkoord in Parijs is bekrachtigd. Als de speciale vertegenwoordiger van het klimaat in Nederland neemt hij deel aan fora's zoals COP's, de G20, en diverse subgroepen. Met 'Parijs' in de implementatiefase, heeft Marcel ook een rol in de opbouw van nationale netwerken en coalities en het vertalen van de overeenkomst in concrete resultaten.

WANNEER & WAAR?

zondag 26 maart 2017 - 10:15
Zaal 1, Filmhuis Den Haag