DIY Country: Q&A met Laura Starink

DIY Country

Voertaal: Engels

Nagesprek met journalist en auteur Laura Starink, over de gevolgen van de pro-Russische opstanden die in 2014 in Donetsk en de rest van Oost-Oekraïne uitbraken.

Met journalist en auteur Laura Starink zullen we na de film in gesprek gaan over de gevolgen van de pro-Russische opstanden die in 2014 in Donetsk en de rest van Oost-Oekraïne uitbraken. Starink is regelmatig in Oekraïne en volgt de voortdurend veranderende situatie daar op de voet. Over de ontwikkelingen in Oekraïne, het nieuwe machtsconflict tussen Poetin en het Westen, schreef ze in haar laatste boek De schaduw van de grote broer (2015). 

In Donetsk stichten pro-Russische separatisten in 2014 de Donetsk People’s Republic en willen zich hiermee afscheiden van Oekraïne. Bahram Sadeghi, die afgelopen tijd meerdere keren Oost-Oekraïne bezocht, interviewt Laura Starink over haar visie op de situatie in Donetsk en de rest van Oost-Oekraïne. Ze gaan hierbij in op de politieke, sociale en economische veranderingen die de revolutie teweeg heeft gebracht in Oekraïne.