Disturbing the Peace: Q&A with activist Assaf Jacobovitz en Jamel Qassas en regisseur Stephen Apkon

Disturbing the Peace

Voertaal: Engels

Moderator Lucas Verweij gaat in gesprek met activisten Assaf Yacobovitz, Jamel Qassas en regisseur Stephen Apkon over geweldloos verzet in Israël en Palestina. 

Schrijver en kunstenaar Lucas Verweij, bekend om zijn originele blik op waar en hoe de grenzen op de wereldkaarten worden bekeken, zal na de film in gesprek gaan met Assaf Yacobovitz, Jamel Qassas en regisseur Stephen Apkon over de situatie in Israël en Palestina, de kracht van geweldloos verzet en de mogelijkheden tot harmonie en samenwerking daar waar geweld en spanning de overhand heeft.

Shifa al-Qudsi wilde een riem met explosieven om doen en zichzelf tot ontploffing brengen. Om zoveel mogelijk Israëliërs te doden. Intussen zat Assaf Yacobovitz in een controlekamer op knoppen te drukken en orders te geven bommen te droppen: om zoveel mogelijk Palestijnen te doden. Nú strijden Shifa en Assaf allebei voor een vreedzame oplossing voor het conflict. Lees hier meer over Shifa en Assaf en kijk een kort filmpje over hen.

Assaf Yacobovitz is psycholoog en woont in Tel Aviv, Israël. Shifa al-Qudsi kan helaas Palestina niet verlaten, daarom zal Jamel Qassas, Palestijns lid van de Combatant for Peace en coördinator van de Bethlehem-Jerusalem groep haar vervangen.

WANNEER & WAAR?

zaterdag 25 maart 2017 - 14:00
Zaal 1, Filmhuis Den Haag
Bestel kaarten hier