Disturbing the Peace: Vrijheidslezing voor de filmvertoning

Disturbing the Peace

Voertaal: Engels

Op dinsdag 28 Maart om 21.30 zal in het Nutshuis de film Disturbing the Peace worden vertoond. Voorafgaand aan de film om 20.00 uur houden Jamel Qassas en Assaf Yacobovitz De Vrijheidslezing in het Nutshuis. Kaartjes voor deze lezing (10,-) en combinatie tickets voor de lezing en de film (16,-) zijn te koop bij het Nutshuis.

Deze lezing wordt gehouden door de Palestijnse Jamel Qassas en de Israëlische Assaf Yacobovitz die beide actief zijn binnen de beweging Combatants for Peace. Deze organisatie werd opgericht in 2006 door (voormalige) Israëlische soldaten en Palestijns strijders, die besloten de wapens neer te leggen en door middel van geweldloos protest zich gezamenlijk uit te spreken tegen de bezetting. Combatants for Peace werkt samen aan een vreedzame oplossing voor beide bevolkingsgroepen.

Shifa al-Qudsi wilde een riem met explosieven om doen en zichzelf tot ontploffing brengen. Om zoveel mogelijk Israëliërs te doden. Intussen zat Assaf Yacobovitz in een controlekamer op knoppen te drukken en orders te geven bommen te droppen: om zoveel mogelijk Palestijnen te doden. Nú strijden Shifa en Assaf allebei voor een vreedzame oplossing voor het conflict. Lees hier meer over Shifa en Assaf en kijk een kort filmpje over hen.

Assaf Yacobovitz is psycholoog en woont in Tel Aviv, Israël. Shifa al-Qudsi kan helaas Palestina niet verlaten, daarom zal Jamel Qassas, Palestijns lid van de Combatant for Peace en coördinator van de Bethlehem-Jerusalem groep haar vervangen.

WANNEER & WAAR?

dinsdag 28 maart 2017 - 21:30
Nutshuis
Bestel kaarten hier