Kiki: Q&A met activist Twiggy Pucci Garçon en Kamoga Hassan

Kiki

Voertaal: Engels

Gesprek door Sanne Pols over de strijd van de zwarte LGBTQ gemeenschap in New York met activist Twiggy Pucci Garçon en Kamoga Hassan.

Sanne Pols (mede eigenaar IncInc voor een meer diverse en inclusieve samenleving en winnaar van LGBT innovatie award) praat met activist Twiggy Pucci Garçon over identiteit, empowerment en erkenning te midden van de New Yorkse ballroom scene, en zogenoemde ‘houses’ van gelijkgestemden. Kamoga Hassan is de organisator van het eerste Queer Kampala International Film Festival in Kampala, Oeganda, een land waar homoseksualiteit verboden is. Met hem praten we hierover en hoe stijd in Oeganda voor de LGBT gemeenschap.

Twiggy Pucci Garçon,is father van één van de grootste KIKI Ballroom Houses in New York. Opgroeien als gekleurde LGBTQ-jongere in Amerika is niet altijd makkelijk. Vooroordelen, ziektes en slechte behandeling zijn aan de orde van de dag. Met het spectaculaire 'Ballroom' versterken LGBTQ-jongeren hun identiteit en dansen problemen van zich af. Dat doen ze in speciale houses, die meteen je nieuwe familie zijn. "De steun en liefde die we voor elkaar voelen helpt ons met tegenslagen. We are strong as fuck." Lees meer over Twiggy en kijk een kort filmpje over hem. 

WANNEER & WAAR?

woensdag 29 maart 2017 - 21:30
Zaal 1, Filmhuis Den Haag
Bestel kaarten hier