Tickling Giants: Q&A met activist Andeel, regisseur Sara Taksler en Cartoon Movement

Tickling Giants

Voertaal: Engels

Onder leiding van Bahram Sadeghi praten we na met activist Andeel, de regisseur en oprichter van Cartoon Movement Tjeerd Royaards over politiek cartoons wereldwijd.

Journalist Bahram Sadeghi gaat in gesprek met activist en cartoonist Andeel, regisseur Sara Taksler en oprichter van Cartoon Movement Tjeerd Royaards over het maken van deze indrukwekkende documentaire, de show Al Bernameg van Bassem Youssef en de rol van de politieke cartoons in Egypte en andere landen.

Tijdens de Arabische Lente in Egypte begint een hartchirurg- die niet veel later de 'Egyptische Jon Stewart' genoemd zal worden- een satirische show: 'De Show'. De Moslimbroederschap, het leger, de nieuwe president: niemand wordt door zijn grappen gespaard. Een totaal nieuw fenomeen in het land waar het beledigen van politici streng verboden is. Andeel is vanaf dag één groot fan van het show, en wordt al snel aangenomen als vaste schrijver en cartoonist van het programma. Lees hier meer over Andeel en kijk een filmpje over hem.