Filmhuis in Gesprek: What Tomorrow Brings: Q&A met activist Razia Jan en regisseur Beth Murphy

What Tomorrow Brings

Voertaal: Engels

Filmhuis in gesprek What tomorrow brings. Publiek van onderwijsexperts gaat in gesprek met de moedige activiste uit de film: Razia Jan.

Journalist Sahar Jahish is van Afghaanse orgine. Toen ze vijf jaar oud was verliet ze met haar ouders en broers haar vaderland. Na de film gaat ze in gesprek met Razia Jan en regisseur Beth over het belang van onderwijs voor meisjes in het door oorlog geteisterde en streng gelovige Afghanistan. Meisjes die normaal geen onderwijs zouden krijgen. Omdat ze het niet kunnen betalen. Of omdat meisjes daar volgens de geldende tradities sowieso niet op school horen: die zijn daar namelijk voor jongens.

Razia Jan heeft een droom: dat alle meisjes in Afghanistan naar school gaan. En het begin van die droom heeft ze al verwezenlijkt. In een dorpje in Afghanistan gaan al zeker 500 meisjes naar haar school, en dat aantal groeit snel.

Razia Jan is geboren in Afghanistan, en verhuisde in 1970 naar de Verenigde Staten. Jaren later keerde ze terug.Voor haar humanitaire werk is Razia Jan geroemd en ze heeft veel prijzen ontvangen. In 2012 was ze een van de tien CNN Top 10 Heroes.

WANNEER & WAAR?

dinsdag 28 maart 2017 - 19:00
Zaal 1, Filmhuis Den Haag