What Tomorrow Brings: Q&A met activist Razia Jan, regisseur Beth Murphy en Dee Brillenburg Wurth

What Tomorrow Brings

Voertaal: Engels

Naeeda Aurangzeb praat met activist Razia Jan, regisseur Beth Murphy en VN child protection expert Dee Brillenburg Wurth over onderwijs voor meisjes in conflictgebieden. 

Journaliste Naeeda Aurangzeb is afkomstig uit Pakistan. Zij ziet het als haar taak om context te geven. Daar waar het om religie gaat, betekent dat verbreden, tegen de stroom in van vernauwing. Zij gaat na de film in gesprek met Razia Jan en regisseur Beth Murphy over de rol van meisjes en het belang van onderwijs in het door oorlog geteisterde en streng gelovige Afghanistan. Ook child protection deskundige Dee Brillenburg Wurth praat mee, zij werkt sinds 1996 op het gebied van kinderrechten in oorlogsgebieden. Ze was Senior Child Protection Adviseur voor de VN missie in Afghanistan. Dee combineert haar oorspronkelijke beroep als schrijver met haar latere ervaringen binnen haar werk voor de VN.

Razia Jan heeft een droom: dat alle meisjes in Afghanistan naar school gaan. En het begin van die droom heeft ze al verwezenlijkt. In een dorpje in Afghanistan gaan al zeker 500 meisjes naar haar school, en dat aantal groeit snel. Razia Jan is geboren in Afghanistan, en verhuisde in 1970 naar de Verenigde Staten. Jaren later keerde ze terug. Voor haar humanitaire werk is Razia Jan geroemd en ze heeft veel prijzen ontvangen. In 2012 was ze een van de tien CNN Top 10 Heroes. Lees meer over Razia Jan en kijk een kort filmpje over haar. 

WANNEER & WAAR?

zaterdag 25 maart 2017 - 14:30
Theater aan het Spui Kleine Zaal
Bestel kaarten hier