What Tomorrow Brings: Q&A met activist Razia Jan en regisseur Beth Murphy

What Tomorrow Brings

Voertaal: Engels

Q&A met activist Razia Jan, regisseur Beth Murphy en VN child protection expert Dee Brillenburg Wurth over onderwijs voor meisjes in conflictgebieden. 

Journalist Patrick van de Hijden gaat na de film in gesprek met Razia Jan en regisseur Beth Murphy over de rol van meisjes en het belang van onderwijs in het door oorlog geteisterde en streng gelovige Afghanistan. Ook child protectiondeskundige Dee Brillenburg Wurth praat mee, zij werkt sinds 1996 op het gebied van kinderrechten in oorlogsgebieden. Ze was Senior Child Protection Adviseur voor de VN missie in Afghanistan. Dee combineert haar oorspronkelijke beroep als schrijver met haar latere ervaringen binnen haar werk voor de VN.

Razia Jan heeft een droom: dat alle meisjes in Afghanistan naar school gaan. En het begin van die droom heeft ze al verwezenlijkt. In een dorpje in Afghanistan gaan al zeker 500 meisjes naar haar school, en dat aantal groeit snel. Razia Jan is geboren in Afghanistan, en verhuisde in 1970 naar de Verenigde Staten. Jaren later keerde ze terug. Voor haar humanitaire werk is Razia Jan geroemd en ze heeft veel prijzen ontvangen. In 2012 was ze een van de tien CNN Top 10 Heroes. Lees meer over Razia Jan en kijk een kort filmpje over haar. 

WANNEER & WAAR?

zondag 26 maart 2017 - 18:30
Theater aan het Spui Kleine Zaal
Bestel kaarten hier