Stranger in Paradise: Q&A met Guido Hendrikx en deelnemers UAF project Refugees@Campus

Stranger in Paradise

Voertaal: Nederlands

Movies that Matter organiseert in samenwerking met het UAF, de stichting voor Vluchteling-Studenten op 31 maart een film- en verdiepingsprogramma rondom de film 'Stranger in Paradise'. Met deze speciale vertoning is het UAF officiële partner van het festival.

Na afloop van de film vertelt regisseur Guido Hendrikx over het ontstaan van de film. Daarnaast zijn Kiki Holle en de Syrische Mouawya Skeiker aanwezig, een studentenkoppel uit Refugees@Campus, die ingaan op het belang van integratie en mentorschap.

Het nagesprek wordt geleid door Ernest van der Kwast. De voertaal is Nederlands.

Guido Hendrikx studeerde in 2014 af aan de Nederlandse Filmacademie, waar hij de internationaal veelvuldig bekroonde kortfilms 'Escort' en 'Onder Ons' regisseerde. Zijn eerste lange documentaire 'Stranger in Paradise' was de openingsfilm van IDFA 2016.

Mouawya Skeiker kwam drie jaar geleden naar Nederland. Hij studeerde Archeologie aan de Universiteit van Damascus. In Nederland leerde hij in 8 maanden de Nederlandse taal en werd vervolgens toegelaten aan de Universiteit van Utrecht om aan zijn Master Culturele Antropologie te beginnen. Voor zijn studie doet hij onderzoek naar de woonsituatie van vluchtelingen.

Kiki Holle studeert Culturele Antropologie aan de Universiteit van Utrecht. Ook was ze vrijwilliger bij de Voorleesexpress. Kiki wil graag in een vriendschappelijke setting met een vluchteling in contact zijn, zodat ze allebei iets van elkaar kunnen leren.

WANNEER & WAAR?

vrijdag 31 maart 2017 - 18:30
Theater aan het Spui Kleine Zaal
Geen kaarten meer beschikbaar.