AFGELAST: TALKSHOW: DUTCH PERSPECTIVES

In Procedure
Radio Kobani
Zaatari Djinn

Voertaal: Nederlands

HELAAS IS DEZE TALKSHOW AFGELAST.

Drie Nederlandse regisseurs maakten films over de oorlog in Syrië en vluchtelingen. Ze belichten ieder één van de drie fases binnen het vluchtelingenproces: Van de oorlog in Syrië, de periode in het vluchtelingenkamp, tot de asielaanvraag in Nederland.

Met deze filmmakers gaat moderator Bahram Sadeghi aan de hand van fragmenten in gesprek over de films, de politieke context en het maakproces.

Met:

Reber Dosky toonde in zijn film Radio Kobani de kapotgeschoten Syrische stad Kobani. Hij portretteert de inwoners die, ondanks de wonden van de oorlog, moed proberen te behouden.
Catharine van Campen maakte met Zaatari Djinn een film over een vluchtelingen kamp in Jordanië, vlak bij de grens met Syrië. Een kamp dat voor 80% bestaat uit kinderen.
Jiska Rickels volgende voor haar film In Procedure Hassan, een vader die is gevlucht naar Nederland om zijn gezin te redden. Zijn 15-jarige dochter Yomna is ernstig ziek en hij heeft hen moeten achterlaten in Syrië. De film toont het verstikkende wachten tijdens de asielprocedure in Nederland.