Het Nationale Theater presents For Ahkeem: Q&A met Casper Vandeputte en Gideon Everduim

For Ahkeem

Voertaal: Nederlands

Programmamaker van het Nationale Theater Laura van Zuijlen spreekt met regisseur Casper Vandeputte en docent Gideon Everduim over For Ahkeem, het zoeken naar je plek in een samenleving met botsende culturen en waarheden, de rol die onderwijs vervult in deze zoektocht. Ook spreken we over de voorstelling Bloedlink die Casper net gemaakt heeft.

De talentvolle schrijver & regisseur Casper Vandeputte maakt energieke, humorvolle en eerlijke voorstellingen over soms zware inhoudelijke thema's. In Bloedlink duikt hij met een groep multi-getalende spelers, dansers en performers in de wereld van de middelbare school.  Bij NTjong maakte hij eerder de festivalhit The Summer of '96 en de ontroerende monoloog Titus. Bloedlink is een samenwerking met DOX.

Gideon "Gikkels" Everduim (1984) is rapper, muzikant, sociaal ondernemer en docent. Gikkels is fel gekant tegen racisme dat volgens hem diep geworteld is in Nederland. Zijn werk omtrent de kwestie van etnisch profileren heeft geholpen om het onderwerp op de politieke agenda te zetten.