Albatross: Weapon of Choice Marjan Minnesma

Albatross

Voertaal: Engels

Speciaal voor Movies that Matter koos Marjan Minnesma de film Albatross. Waarom maakt juist deze film zo’n indruk op haar en waarom is het belangrijk dat iedereen deze film gezien heeft? Voorafgaand aan de vertoning spreekt Dirk van der Straaten, artistiek directeur van MtM, met haar over deze vragen. Na afloop schuift regisseur Chris Jordan aan om te spreken over de impact van zijn film. 

Met haar activistische organisatie Urgenda is Marjan Minnesma medeverantwoordelijk voor de historische klimaatzaak tegen de Nederlandse staat. De staat zou te weinig doen om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. De rechter oordeelde in het voordeel van Urgenda, en verplichtte de overheid de uitstoot van broeikasgassen met 25 procent terug te dringen in 2020. Een revolutionaire uitspraak en een wereldwijd unicum.

Over Weapon of Choice:

Het Movies that Matter Festival organiseert dit jaar voor de tweede keer het Weapon of Choice. Voor Weapon of Choice kozen 5 prominente makers, journalisten en wetenschappers een film waarvan zij overtuigd zijn dat iedereen die gezien moet hebben.

 

WANNEER & WAAR?

zondag 25 maart 2018 - 16:30
Zaal 1, Filmhuis Den Haag
Bestel kaarten hier