So Help Me God: Weapon of Choice Eric de Vroedt

So Help Me God

Voertaal: Engels

Speciaal voor Movies that Matter koos artistiek leider van het Nationale Theater Eric de Vroedt de film So Help Me God. Waarom maakt juist deze film zo’n indruk op hem en waarom is het belangrijk dat iedereen deze film gezien heeft? Voorafgaand aan de vertoning spreekt Dirk van der Straaten met hem over deze vragen.  

Eric de Vroedt (Rotterdam, 1972) is sinds 2016 artistiek leider van Het Nationale Theater in Den Haag. Hij verwierf bekendheid met zijn project Mightysociety. Vanaf 2008 regisseerde De Vroedt oa. bij Toneelgroep Amsterdam, Toneelgroep Oostpool en Schauspielhaus Bochum. Bij Het Nationale Theater regisseerde hij Race (2016) en The Nation (2017). In The Nation, een zesdelige theaterthriller, schetst Eric de Vroedt een beeld van de op hol geslagen Nederlandse multiculturele samenleving.

Over Weapon of Choice:

Het Movies that Matter Festival organiseert dit jaar voor de tweede keer het Weapon of Choice. Voor Weapon of Choice kozen 5 prominente makers, journalisten en wetenschappers een film waarvan zij overtuigd zijn dat iedereen die gezien moet hebben.

Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met het Nationale Theater