Thank you for the Rain: Q&A met Melle Leenstra en Julia Dahr

Thank you for the Rain

Voertaal: Engels

Melle Leenstra houdt zich bezig met het kennis- en onderzoeksbeleid bij het voedselzekerheidsteam van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarvoor woonde en werkte hij 4 jaar op de ambassade in Kenia waar hij verantwoordelijk was voor voedselzekerheid.

Julia Dahr is een Noors regisseur en producent. Ze richt zich specifiek op onderwerpen als mensenrechten, sociale rechtvaardigheid, ongelijkheid en duurzaamheidsproblematiek. Ze is medeoprichtster en manager van Differ Media, een platform dat films ‘met een verhaal’ maakt. Een van de films die ze maakte is Thank You For the Rain

Froukje Jansen presenteerde onder andere programma’s als 3 op Reis, De Consuminderman en LLinke Soep, waarin ze onderzocht hoe duurzaam bekende Nederlanders leven. Naast haar focus op duurzaamheid op de Nederlandse televisie, schreef zij het boek Duurzaamheid van Binnenuit.

In samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken presenteren we op zondag 25 maart Climate at Stake: drie films over de gevolgen van klimaatverandering op de leefomstandigheden van mensen wereldwijd. De dag wordt officieel geopend door de eregast van het festival, Kumi Naidoo, voormalig directeur van Greenpeace. We vertonen de films Anote’s Ark, Guardians of the Earth en Thank you for the Rain, met na afloop nagesprekken met de makers en experts.

Een leefbare planeet betekent welzijn voor arm en rijk, voor mannen en vrouwen, en voor huidige en toekomstige generaties. Daarom maakt het Ministerie van Buitenlandse Zaken zich sterk voor toegang tot en duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen, voor iedereen. Nederland werkt wereldwijd met overheden, multilaterale instellingen, NGO’s, bedrijfsleven en burgers samen om de voorziening van publieke goederen als grondstoffen, water en energie voor de toekomst zeker te stellen. De belangrijkste leidraad daarvoor zijn de Sustainable Development Goals (SDG’s), wereldwijde doelstellingen door duurzame ontwikkeling.