Guardians of the Earth: Q&A met Michel Rentenaar en Pieter Terpstra

Guardians of the Earth

Voertaal: Engels

Michel Rentenaar is een Nederlands diplomaat binnen het Ministerie van Buitenlandse Zaken, momenteel werkzaam als Deputy Permanent Representative bij de NATO in Brussel. Van 2013 tot 2016 was hij actief als waarnemend directeur van de directie Klimaat, Energie, Milieu en Water (DME) bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. In 2014 is hij benoemd tot Klimaatgezant van Nederland, wat hij tot 2016 was. Hiervoor was hij in 2015 aanwezig als Nederlands onderhandelaar bij de COP 21 in Parijs.

Pieter Terpstra is plaatsvervangend hoofd van het Dutch Climate Negotiation Team en lid van het EU Climate Finance Negotiating Team.

Froukje Jansen presenteerde onder andere programma’s als 3 op Reis, De Consuminderman en LLinke Soep, waarin ze onderzocht hoe duurzaam bekende Nederlanders leven. Naast haar focus op duurzaamheid op de Nederlandse televisie, schreef zij het boek Duurzaamheid van Binnenuit.


Over deze dag

In samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken presenteren we op zondag 25 maart Climate at Stake: drie films over de gevolgen van klimaatverandering op de leefomstandigheden van mensen wereldwijd. De dag wordt officieel geopend door de eregast van het festival, Kumi Naidoo, voormalig directeur van Greenpeace. We vertonen de films Anote’s Ark, Guardians of the Earth en Thank you for the Rain, met na afloop nagesprekken met de makers en experts.

Een leefbare planeet betekent welzijn voor arm en rijk, voor mannen en vrouwen, en voor huidige en toekomstige generaties. Daarom maakt het Ministerie van Buitenlandse Zaken zich sterk voor toegang tot en duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen, voor iedereen. Nederland werkt wereldwijd met overheden, multilaterale instellingen, NGO’s, bedrijfsleven en burgers samen om de voorziening van publieke goederen als grondstoffen, water en energie voor de toekomst zeker te stellen. De belangrijkste leidraad daarvoor zijn de Sustainable Development Goals (SDG’s), wereldwijde doelstellingen door duurzame ontwikkeling.

WANNEER & WAAR?

zondag 25 maart 2018 - 16:30
Theater aan het Spui Kleine Zaal
Bestel kaarten hier