I Love my Muslim: Q&A met regisseur Marjolein Busstra en radicalisering expert Annebregt Dijkman

I <3 my muslim

Voertaal: Nederlands

Wij spreken met regisseur Marjolein Busstra en adviseur op het gebied van radicalisering Annebregt Dijkman over toenemend extremisme en de rol van salafisme in Nederland.

Marjolein Busstra volgde 3 jaar lang de Amsterdamse Carla voor haar documentaire I <3 My Muslim. Met haar toegankelijke en luchtige aanpak snijdt zij toch serieuze onderwerpen aan en maakt deze bespreekbaar. In 2003 studeerde Busstra af aan de (kunst)Academie Minerva. In 2007 behaalde ze een master film studies aan de Universiteit van Amsterdam en in 2011 een master documentaire fotografie aan de AKV St. Joost in Breda. Haar werk is eerder te zien geweest in de Kunsthal in Rotterdam en de Melkweg Galerie in Amsterdam.

Annebregt Dijkman is gespecialiseerd op het gebied van islam en radicalisering en adviseert op dit gebied onder haar bedrijfsnaam Sherazade Advies. Dijkman is opgeleid als docent islam aan de Educatieve Faculteit Amsterdam (2002) en organisatie-antropoloog aan de Vrije Universiteit Amsterdam (2011) en werkt nu in opdracht van o.a. ministeries, gemeenten en zorgorganisaties.

WANNEER & WAAR?

zaterdag 24 maart 2018 - 19:30
Zaal 1, Filmhuis Den Haag
Bestel kaarten hier