City of Joy: Q&A met activist Christine Schuler Deschryver

City of Joy

Voertaal: Engels

Q&A met activist Christine Schuler Deschryver, en regisseur Madeleine Gavin over seksueel geweld tegen vrouwen en het omzetten van pijn in kracht. 

Onder leiding van de Congolese schrijver en columnist Kiza Magendane (NRC en OneWorld) spreken we met activist Christine Schuler Deschryver en regisseur Madeleine Gavin over City of Joy in de DRC, het centrum voor genezing en herstel voor slachtoffers van seksueel geweld.

Bukavu, de stad waar het centrum zich bevindt wordt door sommige de slechtste plek op aarde voor een vrouw’ genoemd. Hier hebben gynaecoloog Denis Mukwege, toneelschrijfster Eve Ensler (The Vagina Monologues) en de Congolese mensenrechtenactivist Christine Schuler-Deschryver de City of Joy opgericht. Als slachtoffer van bruut seksueel geweld, zat Jane Mukunilwa in de allereerste City of Joy-klas en behoort nu tot de programmamedewerkers van het centrum. Lees meer over Jane en Christine en bekijk een kort filmpje over hen.

Activist Jane Mukunilwa zou aansluiten zijn bij dit gesprek maar is tot onze grote spijt vanwege visum issues niet aanwezig.