City of Joy: Q&A met activist Christine Schuler Deschryver

City of Joy

Voertaal: Engels

Q&A met activist Christine Schuler Deschryver en Bejamin Duerr over seksueel geweld tegen vrouwen en het omzetten van pijn in kracht. 

Filmmaker Hesdy Lonwijk (Minha vida en Bruutvrij) gaat in gesprek met Christine Schuler Deschryver en Benjamin Duerr, werkzaam bij de Dr. Denis Mukwege Foundation in Den Haag, over City of Joy in de DRC, het centrum voor genezing en herstel voor slachtoffers van seksueel geweld. 

Naar schatting zijn ruim een half miljoen vrouwen en meisjes verkracht tijdens het voortdurende conflict in de DRC, waarin verkrachting wordt gebruikt als oorlogswapen door zowel overheidstroepen als gewapende milities. De slachtoffers worden vaak verlaten door hun echtgenoten en verstoten door hun gemeenschappen. Jane Mukunilwa en Christine Schuler Deschryver zijn twee van de drijvende krachten achter City of Joy in Bukavu, waar deze vrouwen zichzelf te verdedigen, hun verhaal te vertellen, en uiteindelijk zichzelf te accepteren en lief te hebben. Lees meer over Jane en Christine en bekijk een kort filmpje over hen.

Activist Jane Mukunilwa zou aansluiten zijn bij dit gesprek maar is tot onze grote spijt vanwege visum issues niet aanwezig.