Naila and the Uprising: Q&A met activist Naila Ayesh en producent Jen Marlowe

Naila and the Uprising

Voertaal: Engels

Q&A met activist Naila Ayesh en producent Jen Marlowe over geweldloos verzet en vrouwelijk leiderschap, empowerment en participatie in Palestina

Journalist Marijn van Heemskerk (De Correspondent) gaat in gesprek met activist Naila Ayesh en producent Jen Marlowe over het maken van deze indrukkende documentaire, vrouwelijk leiderschap en participatie in geweldloos verzet in Palestina.

Naila Ayesh is tot twee keer toe gevangengezet wegens haar verzet tegen de Israëlische heerschappij over de bezette Palestijnse gebieden Haar twee periodes in de gevangenis verminderden haar wil om politiek actief te blijven niet. Het is niet zo bekend dat vrouwen een sleutelrol speelden tijdens de eerste Palestijnse intifada, de volksopstand tegen de Israëlische bezetting van Palestijnse gebieden. De documentaire Naila and the Uprising zet dit recht. Ayesh blijft doorgaan met haar werk voor het bevorderen van Palestijns vrouwelijk leiderschap, empowerment en participatie. Ze is blij dat haar verhaal nu verteld wordt. Lees meer over Naila Ayesh en bekijk een kort filmpje over haar.