Turkey on the Edge: Q&A met activist en journalist Fatih Polat en regisseur Imre Azem

Turkey on the Edge

Voertaal: Engels

Gesprek met activist en journalist Fatih Polat en regisseur Imre Azem over democratie en burgerlijke vrijheden in Turkije.

Gesprek met activist en hoofdredacteur van het Turkse dagblad Evrensel Fatih Polat en regisseur Imre Azem over de huidige situatie in Turkije als het gaat om persvrijheid, vrijheid van meningsuiting en democratie. In Turkije staan civil society en mensenrechten onder grote druk na de mislukte couppoging van juli 2016. We bespreken hoe zij hun werk verrichten onder hevige onderdrukking en welke rol activisme speelt in hun dagelijks leven. Hoewel tientallen kranten en tijdschriften moesten sluiten de afgelopen twee jaar, is Evrensel nog steeds operationeel.

Polat was meerdere keren het doelwit van de autoriteiten voor zijn journalistieke werk. Zo werd hij in juli 2017 aangeklaagd wegens ‘belediging van de president’ vanwege een column over vermeende zakendeals van Erdogans familie. ‘Er zijn meerdere bedreigingen, maar dat is nou eenmaal het gevolg van het maken van echte journalistiek in Turkije. We offeren de waarheid niet op. Ondanks de bedreigingen maak ik nog steeds journalistiek en kijk ik lachend de wereld in. Dat is belangrijk’. Lees meer over Fatih Polat en bekijk en kort filmpje over hem.

 

WANNEER & WAAR?

zaterdag 24 maart 2018 - 12:30
Zaal 2, Filmhuis Den Haag
Bestel kaarten hier