Turkey on the Edge: Q&A met activist en journalist Fatih Polat en regisseur Imre Azem

Turkey on the Edge

Voertaal: Engels

Journalist Bahram Sadeghi spreekt met activist en journalist Fatih Polat en regisseur Imre Azem over democratie, persvrijheid en polarisatie in Turkije.

Journalist Bahram Sadeghi zal in gesprek gaan met Fatih Polat, activist en hoofdredacteur van het Turkse dagblad Evrensel en regisseur Imre Azem over het proces van het maken van deze film en persvrijheid in Turkije. Hoewel tientallen kranten en tijdschriften moesten sluiten de afgelopen twee jaar, is Evrensel nog steeds operationeel. Journalisten, academici en anderen die lopen steeds meer gevaar onder het Erdogan-regime. Voor Polats socialistische dagblad Evrensel wordt het werk steeds moeilijker vol te houden. 

Polat was meerdere keren het doelwit van de autoriteiten voor zijn journalistieke werk. Zo werd hij in juli 2017 aangeklaagd wegens ‘belediging van de president’ vanwege een column over vermeende zakendeals van Erdogans familie. ‘Er zijn meerdere bedreigingen, maar dat is nou eenmaal het gevolg van het maken van echte journalistiek in Turkije. We offeren de waarheid niet op. Ondanks de bedreigingen maak ik nog steeds journalistiek en kijk ik lachend de wereld in. Dat is belangrijk.’ Lees meer over Fatih Polat en bekijk en kort filmpje over hem.

 

 

WANNEER & WAAR?

zondag 25 maart 2018 - 18:45
Zaal 5, Filmhuis Den Haag
Bestel kaarten hier