Mr. Gay Syria: Q&A met activist Mahmoud Hassino en producent Ekin Çalışır

Mr. Gay Syria

Voertaal: Engels

Onder leiding van journalist Linda Polman praten we met activist Mahmoud Hassino en producent Ekin Çalışır over het activisme van Mahmoud voor Syrische LHBT’ers.

Onder leiding van journalist Linda Polman praten we met activist Mahmoud Hassino en producent Ekin Çalışır over het activisme van Mahmoud voor Syrische LHBT’ers. Hij zet zich al jarenlang in voor deze groep en woont inmiddels in Berlijn.

‘Ik ben uit de kast sinds 2003,’ zegt de Syrische homorechtenactivist Mahmoud Hassino. ‘Ik had het geluk dat ik de steun had van mijn moeder en goede vrienden. Het was altijd geweldig om die liefde om me heen te hebben.’ Nu biedt Hassino op zijn beurt steun en liefde in zijn werk voor Syrische lhbt-vluchtelingen. ‘Waarom ik dit doe? Omdat het me aan het hart gaat.’ Mahmoud Hassino is een Syrische journalist, homorechtenactivist en de oprichter van Mawaleh, het eerste tijdschrift voor homorechten in Syrië. Voordat de Syrische burgeroorlog begon werd hij bekend als de blogger ‘Syrian Gay Guy’. Hij ontvluchtte Syrië in 2011, toen hij zich niet langer veilig voelde onder het regime van Bashar Al-Assad. ‘Maar dat was niet vanwege mijn seksualiteit,’ zegt hij. ‘Het was vanwege mijn politieke activiteiten.’ Lees meer over Mahmoud Hassino en kijk een kort filmpje.