Turkey on the Edge: Q&A met activist en journalist Fatih Polat en regisseur Imre Azem

Turkey on the Edge

Voertaal: Engels

Gesprek met activist en journalist Fatih Polat en regisseur Imre Azem over democratie en burgerlijke vrijheden in Turkije onder leiding van Tayfun Balcik.

Dit nagesprek wordt georganiseerd in samenwerking met The Hague Peace Projects

Azem volgt in deze documentaire een aantal mensen die in hun werk en persoonlijke leven oppositie voeren tegen het Erdoğan-regime in Turkije. Hoewel Turkije al veel langer een problematische verhouding heeft met betrekking tot constitutionele vrijheden, zijn de autoriteiten vooral na de Gezi-protesten in 2013 repressiever geworden. Deze documentaire is een meeslepend verslag over hoe de afgelopen jaren het van kwaad tot erger ging in Turkije. 

We zien in Turkey on the Edge o.a. stadsvernieuwingsprojecten die geen rekening houden met arme inwoners, een strijdbare vrouwenbeweging, de hervatte oorlog in het zuidoosten, maar ook wat voor angst aanslagen, de couppoging en het referendum teweeg hebben gebracht in de Turkse samenleving.

En ondanks alle onderdrukking gaan journalisten als Fatih Polat en Imre Azem door met hun werk. Hoe is het om onder zulke omstandigheden een documentaire te maken?    

In het nagesprek o.l.v Tayfun Balçik van The Hague Peace Projects zullen we in de eerste plaats aandacht besteden aan de ervaringen van Imre Azem en Fatih Polat. Wat waren de uitdagingen en hoe veilig is het nog voor hun? Daarnaast zullen we kijken naar wat er nog meer gedaan kan worden. Hoe kan het verzet zich bijvoorbeeld beter organiseren? En wat gaat er mis in de contacten en dialoog met de aanhangers van Erdoğan? 

Lees meer over Fatih Polat en bekijk en kort filmpje over hem.

WANNEER & WAAR?

maandag 26 maart 2018 - 21:45
Zaal 2, Filmhuis Den Haag
Bestel kaarten hier